NATO-ja: Kërcënimi rus po vjen, investoni në mbrojtje

Ish-Sekretari Gjeneral i NATO-s, Anders Fofh Rasmussen ka paralajmëruar se kërcënimi i Donad Trump për t’i larguar forcat amerikane, mund ta bëjë që Putin të futet në Evropë dhe u ka kërkuar vendeve evropiane të shpenzojnë më shumë për mbrojtjen.

Rasmussen ka thënë se nëse Amerika tërhiqet është e pashmangshme që Putini do të përpiqe t’i afrohej Evropës Lindore si dhe u bëri thirrje liderëve të BE-së që t’i përmbushin zotimet e veta për të shpenzuar dy për qind të GDP-së në mbrojtje.

“Evropianët duhet të paguajnë më shumë për mbrojtjen.  Nga 28 aleatë, i kemi vetëm pesë të tillë që e përmbushin kriterin e dy përqindëshit për momentin, përfshirë dhe SHBA-në, tha ia për për BBC

Ai shtoi: “Nëse SHBA-ja largohet nga Evropa, atëherë padyshim se Rusia do të avancojë, dhe të ushtrojë një sjellje më kategorike në Lindje, e kjo do ta dobësonte sigurinë evropiane.”