Zgjedhjet në Maqedoni, rreth 70 mijë shqiptarë votuan partinë maqedonase

Zgjedhjet e fundit në Maqedoni janë tema e sotme e emisionit “Arena” nga Dritan Hila në Ora News. Deputeti me origjinë shqiptare në radhët e partisë maqedonase LSDM-ja, Muhamed Zekiri tha se rreth 70 mijë shqiptarë kishin votuar për partinë opozitare maqedonase LSDM.

Nga biseda në studio:

Zekiri: Mandatet në fund do t’i shohin rezultatet. Është procesi i ankimimit. Do të jemi me mandat të barabartë me VMRO-DPMNE. Zgjedhjet e së dielës në Maqedoni treguan dhe nxorën fitues shqiptarët. Kur e them këtë e them nga shkaku se shqiptarët penguan Nikola Gruevskin, nacionalistin dhe diktatorin që të mos luaj me shqiptarët.

Hila: Sa shqiptarë votuan LSDM-në?

Zekiri: Shifrat e sakta do t’i nxjerrim pas analizave. Vlerësimet janë 50 deri në 70 mijë vota.

Hila: Jeni pak tradhtar?

Zekiri: Nëse jam tradhtar se kam penguar Gruevskin që të luaj me shqiptarët, e pranoj.

Hila: Ju fituat në bastionin e shqiptarisë…

Zekiri: Shqiptarët treguan me votën e tyre se ata e duan më shumë se shqiptarët atë shtet. Treguan se janë më të vetëdijshëm se maqedonasit. Mbi 50% e elektoratit shqiptarë kanë votuar për partitë opozitare