Myslimani hero i shpëton 64 të krishterë nga ISIS-i

Një burrë mysliman është lartësuar si hero në Filipine pasi që ai i ka strehuar 64 të krishterë në shtëpinë e vet për t’i mbrojtur nga militantët islamikë të cilët po i ndiqnin ata në ishullin filipinas, Mindanao.
Një trup personash të armatosur rëndë nga Maute, e vërshuan qytetin Maraqi në këtë ishull javën e kaluar dhe që atëherë janë futur në luftë të ashpër me ushtrinë filipinase, transmeton Express.

Raportohet se ky grup, i cili e quan veten ISIS-i i Lanatos, për cak i ka të krishterët në Filipine.

Rreth 90 për qind të popullsisë, 180 mijë, tashmë kanë ikur nga luftimet, por disa nuk kanë qenë ën gjendje ta arratisen.

Norodin Alonto Lucman, një mysliman dhe ish politikan dhe lider tradicional i një klani, ua hapi derën e shtëpisë rreth 71 personave, përfshirë 64 të krishterëve, kur ata nuk kishin mundur të iknin.

“Të krishterët nuk munden të iknin nga qyteti, prandaj më është dashur të marrë përgjegjësi për t’i mbrojtur ata,” ka thënë ai.

“Në ditët pasueses, edhe punëtorët e tjerë të krishterë erdhën refugjatë në shtëpinë time. Në duar i kisha dike 64 të krishterë dhe kam qenë i vendosur që të mos lejoj asgjë t’iu ndodhë atyre,” ka thënë ai.

Ai ka thënë se ISIS-i do të mund t’i merrte ata vetëm duke kaluar mbi trupin e tij.

Më pas Lucman i ka larguar nga qyteti në një vend të sigurt duke i valuar flamujt e bardhë. Kur luftëtarët i kishin ndalur ata për t’i pyetur nëse ishin të krishterë, ai ishin përgjigjur me “Allahu Akbar”, dhe pas kësaj ishin lejuar të largoheshin.

Ai ka thënë se është detyruar që t’i largonte ata për shkak të mungesës së madhe të ushqimit.

Ndërkohë, sipas statistikave të qeverisë filipinase, numri i përgjithshëm i militantëve të vrarë është 120, i forcave qeveritare 38 dhe i civilëve 20

blob:http://players.brightcove.net/93e71248-194d-47e2-8138-51fada16b943