Pas terrorit në Londër, Gjermania kërkon të mbikqyrë dhe gra e fëmijë islamikë

Pas sulmit terrorist në Londër, në Gjermani po diskutohet për masa më të rrepta mbikëqyrjeje për mjedisin islamik.

Nga Deutsche Welle

Por kryetarja e Këshillit gjerman të Federatës, kryeministrja e landit Rheinland-Pfalz Malu Dreyer, e kritikoi porpozimin e bërë nga ministri i Brendshëm i Bavarisë Joachim Herrmann për ta ulur edhe më tej moshën e personave që mund të mbikëqyren. Sipas saj vërtet që është një realitet i hidhur që fëmijët radikalizohen me qëllim, po se “më e rëndësishme është që të investohet në masa parandaluese.

Sipas të dhënave të organeve gjermane të Mbrojtes Kushtetuese IS-i po përpiqet me forcë që të rekrutojë sidomos gra dhe fëmijë. Dhe për këtë një rol të rëndësishëm luajnë sidomos rrjetet sociale dhe grupet në WhatsApp.