Më në fund! Gjendet zgjidhja e baterive të smartphonave

Mund të jeni jashtë në qytet dhe nuk ka asgjë më irrituese sesa t’ju harxhohet bateria e telefonit.

Qoftë smartphone, tablet, e-book apo tjetër, ajo ju shkëput nga bota dixhitale. Hulumtuesit në Universitetin e Drexel kanë kombinuar materiale të baterive tradicionale me kapacitet të madh, që nuk kanë nevojë të mbushen rrymë, por lirojnë energji.

Ata kanë krijuar një material që quhet MXene. Ky material bën baterinë me superfuqi dhe superkapacitet çka bën që pajisjet të karikohen shumë shpejt./