Tmerr: Arrestohet profesori nga Kosova me urdhër të Serbisë

Profesori univerzitar Dr. Sadri Ramabaja u arrestua në Durrës me urdhërin e ish prokurorit jugosllav Sylë Hoxha. Akuzat kundër Dr. Ramabajës u ngritën në bazë të dëshmive fiktive të jugosllavit Azem Vllasi i cili më herët ishte lider i komunistëve jugosllavë në Kosovë dhe kryetar i Lidhjes së Rinisë Komuniste të Jugosllavisë.

Dr. Ramabaja ka qenë i burgosur politik në Kosovë për shkak të veprimtarisë anti-jugosllave gjatë viteve të 80’-ta të shekullit të kaluar.

Duke filluar që në hetuesi e deri në mbarimin e burgut, Dr. Ramabaja ishte keqtrajtuar edhe nga udbashët shqipfolës të Kosovës ku dallohej Ali Vllasi, vëllau i liderit komunist Azem Vllasi i cili gjatë atyre viteve mbante postin e shefit të UDB-së në Kosovë.

Procesi i montuar politik kundër Dr. Sadri Ramabajës është kthim mbrapa i sistemit jugosllav i cili tani nuk respektohet as në Serbi.

Dr. Ramabaja akuzohet kinse për terrorizëm duke aluduar se ai bashkë me një grup tjetër patriotësh paskan përpiluar planin për vrasjen e disa politikanëve që i kanë shërbyer dhe vazhdojnë akoma t’u shërbejnë interesave të shtetit serb. Në shumë institucione të Kosovës, sidomos ato të drejtësisë dominojnë akoma ata që i kanë shërbyer sistemit jugosllav dhe dyshohet se akoma mbajnë lidhje me Serbinë. Fakti se po fillojnë procese të montuara politike kundër atyre që e kundërshtonin jugosllavine na tregon se drejtësia në Kosovë ka nevojë për një reformim të thellë.

A. Sylejmani/ Opozita.com