Alban Daci: Reth protestës më datë 27 Janar

PD deri me sot ka aluduar gjithmone se nuk do te bej aleance me askend duke perfshire edhe LSI-se.

Protesta e 27 janarit do te te konfirmoje publikisht ekzistencen e kesaj aleance dhe do te shpalle paraprakisht kualicionin PD-LSI per zgjedhjet lokale!

Gjithashtu, permasat e protestes te dates 27 janar do te percaktojne te ardhmen e PD-se dhe LSI-se ne lidhje me ardhjen ne pushtet.

Nuk perjashtohet mundesia qe protesta te jete edhe dhunshme.

Me shume nevoje per kete proteste ka kryetarja Kryemadhi per te rikonfimuar lidershipin e saj brenda partise dhe per tu dhene sinjalin e qarte militanteve se ajo lufton per te ardhur ne pushtet sa me shpejt qe te jete e mundur.

Sa me shume vonohet ardhja ne pushtet e
LSI-se aq me shume thellohet procesi i largimeve dhe shperberjen si subjekt politik.

Lidershipi i zonjes Kryemadhi ngjan shume me lidershipin e Berishes ne periudhen 98, 99, 2000 e 2002. Lidership agresive dhe aktive. Ndoshta ka nevoje per kete dinamizem opozitare pa dale vete ne linje te pare, sepse modeli i tij eshte soft e perendimore.

Basha dhe Kryemadhi kompensojne dhe plotesojne njeri-tjetrin ne luften per ardhjen ne pushtet.