Ky është pozicioni i duhur në seks për të mbetur shtatzënë

Problemi i çifteve me fertilitetin sa vjen e rritet dhe për momentin 25 përqind e çifteve kanë problem në ngjizjen e fëmijës.

“Sipas studimeve që janë bërë pozicioni i seksit ka një rol të madh në penetrimin e femrës dhe në kalimin e spermës nëpërmjet vaginës në gypin fallopian.

Pozicionet më të mira janë kur burri është mbi gruan, i tillë është pozicioni i misionarit. Mashkulli penetron më thellë dhe shpejtësia me të cilën sperma kalon në vaginë është më e lartë. Logjikisht çdo pozicion që shkon kundër gravitetit mund të ngadalësojë ngeljen shtatzënë, ndaj këshillohet që mashkulli të jetë gjithmonë sipër femrës.

Një tjetër pozicion i favorshëm është seksi nga pas, i njohur si doggy-style. Lejon penetrimin dhe është me drejtimin e gravitetit, por më i këshillueshmi është ai i misionarit”, thotë Glenville.