Kur të zieni vezët, gjithmonë bëni këtë, se do mahniteni nga rezultatet!

Njerëz të ndryshëm i përgatisin ato në mënyra të ndryshme. Por kjo mënyrë, e cilësuar si magji e kuzhinës do të ndryshojë mënyrën sesi i gatuani vezët e ziera.

Gjithçka që duhet të bëni është të zhysni vezët në një enë me ujë dhe akull.

Hedhja e vezëve të ziera në një banjë akulli është gjithashtu një truk i thjeshtë për t’i qëruar më shpejt.

Si ta bëni këtë

  • Pak para se vezët të përfundojnë së zieri, mbushni një tas të madh me ujë të ftohtë dhe kube akuli.
  • Një tas metalik është zgjidhja më e mirë, edhe pse çdo lloj tasi mund të funksionojë.
  • Sapo vezët të përfundojnë së zieri, largojini me një kullesë dhe hidhini tek tasi me ujë dhe akull. Lërini aty për 15 minuta.