Shefi i Bugattit nuk e di shpejtësinë maksimale të Chiron (Foto)

Me 320 njësi të shitura nga 500 sa ishin planifikuar për më pak se dy vjet, Bugatti Chiron tashmë përfaqëson një sukses të madh për prodhuesin e tij dhe nëse vazhdon me këtë dinamikë, pritet që automobili i fundit të ketë pronarin e tij në vitin e ardhshëm.

Vetura është e njohur për nga shpejtësia e madhe, pasi posedon motor 8.0 litra W16 me katër turbo-mbushës, që prodhojnë 1.500 kuaj fuqi, derisa nga 0 deri 100 km/h arrin për 2,5 sekonda. Deri te shpejtësia 200 km në orë nevojiten 6,5 sekonda, ndërsa deri në 300 km/h, Chiron arrin për 13,6 sekonda.

 

Për këtë arsye është paralajmëruar edhe testimi zyrtar i shpejtësisë maksimale që mund të arrijë automobili, por kjo është shtyrë për një kohë të pacaktuar. Këtë për CNBC e ka konfirmuar edhe njeriu i parë i Bugatti, Stefan Vinkelman.

“Aktualisht kemi mjaft punë dhe testi i shpejtësisë së Chiron nuk është prioritet imi. Ka mjaft të tjera që duhet bërë. Unë, madje, nuk e di se sa shpejt ajo veturë mund të shkojë”, ka thënë ai. Ndërkohë kanë shpërthyer spekulime se Bugatti po shmang testimin e shpejtësisë pasi e di se Chiron nuk mund të tejkalojë rezultatin që kishte arritur hiperautomobili suedez Koenigsegg Agera RS, i cili në testin zyrtar në Nevada, pas dy vozitjeve, arriti shpejtësi mesatare prej 447,2 km/h, përkatësisht 457,5 km/h.
3-12

1-100

2-32