Kënga fituese e Eurovisionit është E VJEDHUR, triumfi ‘i kalon’ shqiptares Eleni Foureira

Autorët e tekstit të këngës fituese të Eurovisionit, “Toy” janë kërcënuar për plagjiaturë dhe nëse kjo akuzë vërtetohet fitorja mund t’i kalojë shqiptares Eleni Foureira, e cila përfaqësoi Qipron.

Sipas kompanisë amerikane ‘Universal Music Studio’ kënga e Nettës është kopjuar nga hiti i grupit të njohur amerikan The White Stripes, Seven Nation Army, gjë të cilën e konfirmojn dhe kritikët, të cilët kanë vënë re ngjashmëri në ritëm dhe në harmoni.

Publicisti i Nettës, fitueses së Eurovisionit të këtij viti, nuk ka dashur të komentonte incidentin por nëse humbet gjyqin kundër kompanisë Universal, Izraeli do të humbasë çmimin e parë dhe do përjashtohet nga gara e festivalit për vitin e ardhshëm.