Lulit i del gabim dhe numri i anëtarëve të Këshillit Kombëtar, nga 170 që lejon Statuti, lista ka 220

Skandali i kongresit largampës të PD, që në kutitë e votimit për anëtarë të Këshillit Kombëtar, kishte me tepër fletë-votimi, se numri i delegatëve të mandatuar për votë, një skandal tjetër është bërë me dije për ”PAMFLETI”-n, lidhur numrin e anëtarëve, që janë caktuar e shpallur fitues nga kryesia e partisë.

Sipas njoftimit zyrtar, që kreu i Departamentit të Organizimit të selisë “blu”, Dr. Enno Bozdo, bëri 24 orë para nisjes së punimeve të kongresit, nga 352 landiatura të shpallura, idelegatët do të përzgidhnin e votonin vetëm 170 emra.

Numrin 170, të anëtarëvë që zgjidhen nga kongresi, nuk e vedos kryetari, por e përcakton Staturi i PD, mirëpo në shpalljen që bëri selia “Blu” mesnatën e të dielës, lista e Këshillit Kombëtar ishte me 220 anëtarë, ose 50 emra më tepër, se sa e përcakton norma statutore.

Por zëa brenda PD, thonë se nuk ëhstë shkelje Statuti, por mumd të jetë “lapsus” procedurial i bërë nga shpejtësia, mbasi siç dihet, kryetar Lulit, të gjitha llogaritë me lekë dhe numër mitingashësh e anëtarësh partie, i dalin tepër…