Revolucioni i Padrejtësisë!

Nga Avokat Aldo Shala
__________
Zhurme e madhe per keto protestat e fundit neper Tirane. Shoh ekzaltim ekstrem dhe mendoj qe si gjithmone genjejme veten duke ba ate qe duam dhe jo ate qe duhet!

Me i hedh nje sy ketyne protestave vèn re se ato bahen me sanksionu padrejtesine. Ndertimet pa leje, dhe kjo e studentave te cilet kerkojne te mos pagujne kur jane te detyrum me perserit provimin.

Perfaqesuesit e qeverise si demagoge qe jane i etiketuan me te drejte keo protesta si te zaptuesve dhe te ngelesve. Dhe kush eshte kunderargumenti?!! Po u bate ju mor legena qe po e vidhni dhe e shkaterroni kete vend perdite me na thane ne zaptus e ngelesa?!!!

Shume e drejte edhe kjo!!! Babezia qeveritare eshte e perbindshme! Po kjo medemek elite qe kemi çfare ban?! Ne menyre te papergjegjshme ose rreshtohet me protestuesit ose me qeverine. Dhe ne çdo rast mbron padrejtesine. Vetem se ne rastin e protestuesve konsiderohet si me e vogel se ajo e qeverise. Por asnje nga keta “korifej” qe i prijne mendimit te shoqerise shqiptare, nuk thone se jane pikerisht keto padrejtesite e vogla qe bajme ne njerzit e thjeshte, qe na kane pjelle kete qeverisje fund e krye te padrejte!

Prandaj mendoj qe protestat duhet te vazhdojne; duhet te forcohen bile, por jo te drejtohen kunder qeverise, por kunder padrejtesise qe rrjedh nga perditshmeria jone.

Qe ky Revolucion i Padrejtesise te kthehet ne te Drejtesise duhet nje mea culpa e gjithe shoqerise e me pas te shpresojme ne nji qeverisje te drejte te Shqipnise. Perndryshe do ndryshojme veç fasaden dhe brenda do rrime po ajo shoqeri e kalbun qe jemi deri me sot!