MREKULLIA: Ish-Kryeministri Meksi restauron Kishën e Shën Kollit

Ish-Kryeministri demokrat Aleksandër Meksi ka realizuar një vepër tue shkëlqyer arkitektonike si një nga profesionistuet e tij në Shqipëri. Ai ja ka dedikuar një mesazh tue veçantë këtij punimi. Ja çfarue shkruan ai në Facebook:

Përfunduan punimet e fazës së parë për restaurimin e Kishës së Shën Kollit në Mesopotam të Sarandës. Mbeten për këtë vit -2019, punimet në brendesi si pastrimi nga mbivëniet per të zbuluar afresket e mbetura, ndërhyrje në dysheme për të vlerësuar pjesët e vjetra, si dhe hapja e dy dyerve në Jug, një dritareje në Veri dhe restaurimi i dy nikeve në pjesën e narteksit (njëra nga të cilat shërbente deri sot si hyrja për në kishë).
Krahas tyre dhe një sërë nderhyrjesh në muret rrethues të Manastirit dhe Hyrjet e vjetra në të.
Punimet u kryen nga AD-Star, nën drejtimin e IMK, A.Meksi, Prof. P.Thomo dhe Fredi Çomo