SKANDAL/ VJEN LETËRPOROSIA NGA ITALIA, GJYQTARI I GJYKATËS SË LARTË I DËNUAR PËR VJEDHJE

Admir Thanza

Ka mbërritur nga Italia letërporosia  për gjyqtarin Admir Thanza që konfirmon se ka qenë i dënuar për vjedhje në Itali.

Gjyqtari i Gjykatës së Lartë e ka pranuar këtë fakt kur është pyetur në prokurori por është justifikuar duke pohuar se gjithçka e ka bërë për të shpëtuar nipin e tij.

Thanza është shprehur se lidhur me ngjarjen në Itali e kanë detyruar rrethanat.

“Nipi  im 9 vjeç ishte rëndë në spital kur e ëma kreu një krim. Nëse nëna e tij do dëpërtohej ai fëmijë nuk do mbijetonte. Unë e mora përsipër krimin, doja të shpëtoja nipin”, mësohet të ketë thënë Thanza përpara trupës gjykuese.

Dënimin me burg dhe një gjobë në Itali për vjedhje e ka bërë transparente KPK në seancën dëgjimore te vettingut të gjyqtarit.