Amerikanët kërkojnë arrestime kokash të mëdha

Gazetari investigativ, Artan Hoxha është shprehur se Reforma në Drejtësi nuk do të mund të ndalet.

Në një intervistë për MAPO, gazetari Hoxha theksoi se “Pa diskutim që zbatimi i kësaj reforme do kishte kundërshtarë të paepur, të egër dhe të vendosur për të bërë çdo gjë kundër saj. Reforma synon të rrafshojë nga themelet një sistem të korruptuar deri në palcë, të ndërtuar me kujdes ditë pas dite për 3 dekada me radhë. Ata që e kanë ndërtuar, kontrolluar dhe përfituar prej këtij sistemi, do luajnë çdo gur për të minuar besimin e qytetarëve te Reforma në Drejtësi.”.

Gjithashtu ai thekson se “ne tashmë e shohim qartë se kush është kundër reformës, pasi kundërshtarët kanë dalë haptazi prej kohësh me zë e figurë. Ata e kanë bllokuar, zvarritur, penguar, baltosur, bërë pis sa kanë mundur procesin për t’i shpëtuar ndëshkimit.”

Por, Artan Hoxha paralajmëron se “treni sapo është nisur”, dhe nuk do të mund të ndalet, sepse sipas tij ka mbështetje nga SHBA dhe BE.

“Por treni që sapo është nisur me timonier aleatët më të mëdhenj të Shqipërisë, SHBA dhe BE, rrezikon të marrë përpara këdo që e gënjen mendja se mund të sabotojë këtë proces. Sigurisht që nuk ka asgjë perfekte dhe as ky proces nuk mund të shpëtojë pa patur defekte. Vetëm fakti që është unik në botë ky lloj procesi, e bën të paparashikueshëm. Por rezultatet e deritanishme kanë qenë mjaft shpresëdhënëse. Gjyqtarë apo prokurorë, të korruptuar apo shërbëtorë të politikës, të veshur me imunitet paprekshmërie, tashmë janë flakur jashtë sistemit.”–tha ndër të tjera gazetari Hoxha.