BE ultimatum Berishës: “Harrojeni, në Shqipëri s’do ketë Pranverë Ballkanike”

Qëndrimi i Bashkimit Europian është i qartë dhe i prerë, “bokjoki i parlamentit është i papranueshëm”, këtë e ka theksuar sërish zëdhënësja e BE-së Maja Kocijancic  e cila shtoi se “s’ka për të patur një pranverë ballkanike”.

Termi Pranverë Ballkanike u përdor për të nënvizuar ngjashmërinë me Pranverën Arabe, ku në disa shtete shpërthyen protesta masive të njëpasnjëshme, duke sjellë në disa raste edhe ndryshime.

Një sërë protestash po mbahen dë fundmi në Shqipëri, Malin e Zi dhe Serbi, por Kocijancic sheh shumë pak ngjashmëri me “Pranverën Arabe”.

Edhe më herët zëdhënësja e BE si dhe eurokomisioneri Johannes Hahn dënuan vendimin e opozitës shqiptare për të “djegur” mandatet.