E PABESUESHME: Fullani emrohet në post të rëndësishëm në Bank. Berisha e uron për detyrën

Ish-guvernatori i Bankës së Shqipërisë Ardian Fullani është emëruar anëtar i Bordit në Bankën Qendrore të Malit të Zi. Dhjetra perrsonalitete e kanë uruar atë për detyrën si Rama, Berisha, Meta,……

Mediat malazeze bëjnë me dije se pas miratimit për krijimin e Bordit Këshillues të Bankës Qendrore të Malit të Zi (CBCG), ndër 11 anëtarët është emëruar edhe Fullani.

Por emërimin e Ardian Fullanit në këtë pozicion nuk e kanë pritur shumë mirë mediat malazeze, të cilat përmendin faktin se Fullani u shkarkua nga pozicioni i guvernatorit të Bankës së Shqipërisë dhe u arrestua për shpërdorim detyre dhe për vjedhjen e 713 milionë lekëve nga Thesari i Shtetit.

‘Guvernatori i Bankës Qëndrore të Malit të Zi (CBCG) Radoje Zhugiq ka vendosur si anëtar të Bordit Këshillues të Bankes, ish guvernatorin e Bankës së Shqipërisë Arian Fullanin, i cili në shtetit e tij është shkarkuar dhe arrestuar sepse nga kasaforta e Bankës së Shqipërisë janë zhdukur 713 milionë lekë (6.63 milionë dollar amerikan). A do e dëmton kredibilitetin e Bankës Qëndrore të Malit të Zi, shkaku se anëtari i Bordit Këshillues është ish-guvernatori i Bankës së Shqipërisë Ardian Fullani i arrestuar, shkarkuar nga ai pozicion dhe i akuzuar për fshehje të 6.63 milionë dollarëve amerikan?’, shkruan media malazeze ‘Vijesti’.

Por pyetjes së medias malazeze guvernatori i Bankës Qendrore të Malit të Zi Zhugiq nuk i është përgjigjur.