Këshilli i Europës në bllok kundër Partisë Demokratike

Thorbjørn Jagland

Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Evropës, Thorbjørn Jagland i bën thirrje opozitës së vazhdojë të qendrojë në Parlament.

Duke shprehur shqetësimin për vendimin e opozitës për t’u tërhequr nga Parlamenti, Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Evropës, Thorbjørn Jagland tha: “Në një demokraci legjislatura është shkalla e parë ku çështjet politike që prekin të gjithë vendin duhet të debatohen  dhe ku duhen kërkuar zgjidhjet. Opozita shqiptare nuk duhet të braktisë parlamentin “.

Duke pasur parasysh protestat e tanishme në Tiranë, ai tha: “Të gjitha palët duhet të përmbahen nga retorika e dhunshme dhe dhuna në rrugë. E drejta e tubimit dhe demonstrimit duhet të ushtrohet në mënyrë paqësore “.

Në fakt protesta e sotme, u zhvillua e gjitha në mënyrë paqësore.