Kjo është nëndetsja e parë në histori

A e dini se nëndetësja e parë është përdorur në vitin 1578.

Mund tu duket e pabesueshme, por më poshtë do të shihni dhe fotot se çfarë forme ka pasur ajo.

Sigurisht që kjo nëndetëse nuk punonte me motor, por me anë të lopatave, pikërisht siç lëvizin varkat sot.

Kjo nëndetëse ka qenë e ndërtuar nga druri, dhe kishte vend vetëm për 2 persona.

Ajo është përshkruar edhe në librat historikë pikërisht nga poeti Constantijn Huygens.

Për herë të parë një nëndetësja është përdorur në një betejë nga Alessandro Magno.