Atë mbrëmje dhjetori unë isha atje. Së bashku me Azem Hajdarin dhe Arben Ristanin ishim si përfaqsues të fakultetit shkencave Politike-Juridike.

Papritur erdhi ai së bashku me Gramoz Pashkon. Nuk e njihja por quhej Sali Berisha. Kishte dy kërkesa:

1- Të shpërndaheshim me qetësi sepse sipas tij, demostratat ishin inspiruar nga agjent serb të UDB,

2- Kërkoi që të ishte një nga personat që do shkonin tek Ramiz Alia për takim me grupin e studentve.

Kërkesat e tyre ngjallën reaksionin e gjithë studentëve. Dy studentë të arteve na bindën që ata janē spiunë të Ramiz Alisë dhe ne votuam kundër. U refuzuan dhe u fishkëllyen.

Pa u zgjatur me histori që i keni dëgjuar me dhjetra herë po ju rikujtoj se pas 4 ditësh u shpall Partia Demokratike me 338 themelues dhe firmëtar.

Ai u rishfaq sërish aty dhe rrëmbeu mikrofonin pas Azemit për të marrë protagonizëm me çdo kusht.

Nuk e krijoi ai, madje për kujtesë të miliona shqiptarve, kryetar u zgjodh Azem Hajdari dhe disa muaj më pas i zuri vendin e kryetarit ky me klanin komunist.

E mori kontrrollin dhe shfarosi çdokënd duke shkruar vet historinë.

Dikush që po më lexon ndoshta nuk do më besoj por sot s’do bëj asnjë koment sepse fakti me domumente që po publikoj flet vetë.

Sali Berisha i eleminoi 100% thelemuesit.  Asnjë nga 338 themeluesit e PD nuk janë sot as deputet dhe as antarë kryesi të PD me përjashtim të një emri. Ai quhet Sali Berisha.

Eleminoi gradualisht të gjithë:

Abdi Baletën

Petrit Kalakullën

Ridvan Peshkopinë

Uran Butkēn

Tomor Dostin

Tomor Malasin

Azem Hajdarin

Zenel Hoxhën

Aleksandër Meksin

…..:. dhe 337

Dikush do thotë: “Edhe këta nuk ishin burra të mirë”.

Po mirë o njerëz, të gjithë dolën burra të këqinj dhe vetëm Berisha ishte burr.

Jo të nderuar miq. Në rastin më të mirë ai e kishte mision shkatrrimin e disidencës anti-komuniste që lindi në Shqipëri. Në rastin tjetër ai është monstra dhe bespreri më i madh i kombit, madje më i rrezikshëm se Enver Hoxha pasi ky i nxjer në prit dhe u ngull thikēn pa shpine të gjithë miqve.

Asnjëri nuk është sot në parlament.

Pa e zgjatur lexoni listën zyrtare e 337 shokëve dhe themeluesve të PD që eleminoi Sali Berisha./ Dritare.net