Pogradecari degjeneron Bashën: “PD mbron vetëm tropojanët dhe jo pronarët”

Kryetari i opozitës Lulzim Basha gjëtë një takimi me qytetarët e Pogradecit pati një diskutim me një tregtarë. Tregtari iu drejtua Bashës duke i thënë që ka pritur shumë nga ai dhe nuk ka marrë asgjë.

Ai tha se ka pasur probleme me pronën dhe se sipas tij as Basha nuk e ka ngritur zërin mjaftueshëm për problematikat e tij

Ti djeg dokumentat apo ti mbaj. Unë jam ish-pronar, nuk kam marrë asgjë. Unë jam demokrat kam pritur shumë nga ju. Ju mbroni vetëm tropojanët dhe jo pronarët e tokave.Ma hoqën ndihmën ekonomike ku shkoi? Kam probleme me pronat pse nuk ngritët zërin. Nuk keni ngritur mjaftueshëm. Po pres unë çdo të më ofrosh ti nesër.”- u shpreh tregtari.

Nga ana tjetër kryetari i PD-së Lulzim Basha tha se PD është parati pro pronës dhe shtoi se do të anulojnë Ligjin abuziv aktual të Pronës i cili heq shpronësimin me vlerë tregu.

“PD është parti pro pronës. Do të anulojmë Ligjin abuziv aktual të Pronës i cili heq shpronësimin me vlerë tregu. Ne kemi çuar në Strasburg kundërshtimin për ligjin e pronave. Nuk duhet kërkuar nga opozita atë që ka në dorë qeveria. Të garantoj e kam thënë dhe po e përsëris, Ligji që ata kanë bërë për të hequr kompensimin me vlerë tregu, është rishpronësim. Atë që e bëri Enver Hoxha para 60 vjetësh, e bën edhe ky Ligj. Në do ta rrëzojmë këtë Ligj dhe ne do t’ju dëmshpërblejmë me vlerë tregu.Ky është qëndrimi ynë. Ne e kemi shpallur.  Shpeshherë mesazhet e opozitës bien pre e propagandës së qeverisë. Kemi pesë vjet që e themi se ky Ligj do të anulohet dheju do të dëmshpërbleheni me vlerë tregu. Këtë Ligj e kemi çuar në Strasburg për ta luftuar dhe do të vazhdojmë të luftojmë. Ditën kur të nabesoni me votë, do ta anulojmë këtë Ligj.Ne jemi parti e pronës.  Ju keni në dorë votën ne kemi në dorë ofertat politike. Më 16 shkurt eja edhe ti me pogradecarët e tjerë t’i bashkohesh protestës në Tiranë.”- u shpreh Basha.

(M.Q/Faxweb.al)