Protestohet kundër Gjukanoviqit në Washington DC

Malësorët në SHBA bëjnë protestë në heshtje kundër Milo Gjukanoviq.

Derisa shqiptarët në trojet e pushtuara nën Mal të Zi nuk kanë të drejtën e tyre për përdorimin e flamurit dhe gjuhës si dhe po përdoret çdo ditë ndaj tyre terror fizik e psiqik, shqiptaro-amerikanët me prejardhje nga ato troje nuk e mirëpresin vizitën e Gjukanoviqit në Washington DC.

Qeveria malazeze dhe shërbimi i tyre sekret i mbanë nën kontrollë të vazhdueshme edhe në SHBA shoqatat kulturore e humanitare të shqitarëve që vijnë nga ato troje nën Mal të Zi. Reagimet ndaj shtypjes së shqiptarëve nën Mal të Zi nuk vijnë as nga Kosova dhe Shqipëria për shkak të involvimit të politikanëve në rrjetin ballkanik të krimit të organizuar. Edhe brenda në Mal të Zi partitë shqiptare janë të ndikuara nga malazezët dhe serbët.

Njëri krah qëndron me pozitë e DPS të Gjukanoqviqit dhe krahu tjetër me partitë pro-serbe që janë kundër Gjukanoviqit.

Akoma nuk është krijuar një lëvizje e mirëfilltë e cila nuk do të financohej nga institucionet malazeze dhe do të mbronte çështjen shqiptare në ato troje të pushtuara nga Mali i Zi.

Protesta në Washington DC u organizua nga një grup të rinjësh shqiptarë që janë kundër pushtuesëve serbë dhe malazezë në trojet shqiptare. Ashtu siq ndodhi edhe disa vite më parë, grupi i të rinjëve që udhëhiqet nga Agron Martini, djali i patriotit emblematik shqiptaro-amerikan Gjokë Martini do të dalin me fotografinë e milo Gjukanoviqit duke e informuar opinionin amerikan se ai është një kriminel dhe shtypës i shqiptarëve.