PSE DUHET TE JESH PASNESER PATJETER NE PROTESTE?

Nga – Ermal Peci

E trishtueshme dhe shqetsuese panorama e zymte qe shfaqet para syve te shqiptareve. Ne 6 vite te
qeverisjes se piktorit, shume pak do e besonin, perfshire ketu edhe kritiket e tij apo skeptiket e
qeverisjes se tij qe nga koha e Bashkise se Tiranes, qe ne telajon e ngjyrave ne zyren e vet, piktori yne,
Edi Rama do perzgjdhte lapsat me te erret per te pikturuar Shqiperine qe ai deshironte.
Tabloja e piktuar dhe e vendosur para çdo vatre, te çdo familje shqiptare eshte vertet shqetsuese, djem
dhe vajza nenash te arsimuar kerkojne te largohen nga mungesa e vendeve te punes, pagat mizerable,
mungesa e rregullave te lojes dhe, me shqetsuese nga te gjitha, nje ekonomi e rrenuar.
Kontrolli i Larte i Shtetit, sipas raportit me te fundit, derklaronte se borxhi publik kishte kapur shifren me
te madhe ne 29 vite tranzicion demokratik. 82% eshte shifra alarmante te cilin ka arritur borxhi publik,
duke perfshire ketu edhe faturat e papaguara financiare ndaj biznesit privat. Gjithe ky akumulim
financiar nuk do jet veç një barre extra per qytetaret e ketij vendi, sepse borxhet e sotme jane nje taks
e se nesermes.
Pse ne sot jemi ne kete gjendje dhe me nje ekonomi te rrenuar? Nje shtet i fort ekonomikisht do kishte
mundesi te prodhonte dhe nje klase me te mire politike, gje qe bie ndesh me politikberjen e Edi Rames.
Adam Smith, filozof dhe ekonomist liberal, do te shprehej se: “rendi ekonomik varet nga rendi moral”.
Per fatin e keq te Shqiperise dhe te shqipatreve ne sot po drejtohemi nga nje sistem jo demokrat.
Kakistokracia eshte sistemi qe u vendos me ardhjen e Edi Rames ne pushtet, ai mori prane vetes nga
veriu ne jug njerez me precendente penale, te akuzuar dhe denuar per vepra te ndryshme penale si,
prostitucion, perdhunim, trafikim lendesh narkotike dhe nepermejet makinerise propagandistike
gebelsiane i shiti si histori suksesi, per njerez qe kishin sakrifikuar ne emigrim dhe ia kishin dale, dhe sot
kerkonin te rilindin Shqiperine.
Fatkeqesisht ne sot nuk kemi nje qeveri legjitime te dale nga vullneti i popullit, por nga vullneti i krimit
dhe votave te blera.
Ne sot po qeverisemi nga llumi i shoqerise dhe llumi nuk ka asnje aftesi te mire perveçse te zhyse
Brenda, ashtu sic po ben dhe me ekonomin shqiptare qe po e çon drejt rrenimit
Ne cdo dalje televizive Edi Rama mundohet t’i bej te gjithe njelloj, ta relativizoj te keqen, sepse
relativizimi i se keqes i sherben atij dhe vasaleve te vet, por jo Shqiperise.
Po pse ne duhet te jemi ne 16 Shkurt?
16 Shkurti nuk do jet nje proteste per te rrezuar Ramen. 16 Shkurti nuk do jete nje proteste vetem per
te treguar forcen opozitare, 16 shkurti nuk do jete nje protest ku do i tregoje Edi Rames qe eshte pakice.
Por 16 shkurti do jete nje protest midis modeleve, atyre qe duan te udhehiqen nga parimet dhe
idetpolitike dhe atyre qe po bashkeqeverisin me krimin dhe qe ka ngritur ne piedestal kriminelin,
perdhuniesin, trafikantin, vrasesin.
John F Kennedi do te shprehej: “Mos pyesni çfare beri vendi juaj per ju, por çfare bete ju per vendin
tuaj.
Ne sot nuk duhet te mendojme veç per vete, por duhet te mendojme per te ardhmen tone, ne sot duhet
te mendojme per Shqiperine.