Hahn mbështet të drejtën për të protestuar: BE dënon dhunën

Komisioneri Europian për Fqinjësi dhe Zgjerim Johannes Hahn shprehu mbështetjen për të drejtën e protestës dhe lirisë së shprehjes në Ballkanin Perëndimor dhe i dënoi të gjitha format e dhunës si të papranueshme.

Duke folur pas një takimi me Kryeministrin e Maqedonisë Veriore, Zoran Zaev, Hahn tha se të gjitha format e dhunës janë të papranueshme dhe Bashkimi Evropian është shumë i rreptë në lidhje me këtë.

“Ka njerëz që duan që ne të detyrojmë sundimin e ligjit dhe të mendojmë se mund të hyjmë në një vend dhe të zëvendësojmë autoritetet duke përdorur forcën ushtarake”, u tha gazetarëve në Bruksel, duke shtuar se pikëpamja e BE për sundimin e ligjit është transparenca, demokracia dhe mbrojtja e gjyqësorit.

Sipas Hahn, rajoni duhet të shohë ndryshime politike të bazuara në procesin demokratik dhe zgjedhjet e lira dhe transparente.