Jo Bashës Kryeministër: Unë mbreti që do bashkoj Shqipëri-Kosovë në një parlament

Princi Leka II ka propozuar që Shqipëria dhe Kosova të bashkohen nën një monarki.

Këtë e ka thënë në një intervistë për gazetën “Dielli”, njofton Klan Kosova.

Kjo, sipas tij, Basha s’mund ta bashkoi dot Shqipërinue dhe mbretëria do të sillte gjëra pozitive për dy vendet, duke marrë shembull Britaninë e Madhe.

Princi i Kurorës ka theksuar detyrën e kamotshme të familjes mbretërore që t’i heqë barrierat mes shqiptarëve dhe të promovojë bashkimin e shqiptarëve në Ballkan.

I pyetur nëse do të donte të bëhej mbret i kësaj monarkie që e propozoi, ai nuk e mohoi dëshirën për një pozitë të tillë.

“Të jesh një princ apo mbret është e bukur. Të jesh në gjendje të shërbej vendit tim nuk shihet nga unë si një punë, por nderi më i madh”, ka thënë princi.