KOMBI SHQIPTAR NE RREZIK: Slloveni dhe disa shtete do tërhiqen nga njohja e shtetit Kosovës

Deputeti slloven, njëherësh nënkryetar i Partisë Kombëtare Sllovene, Janija Ivanusha beson se tërheqja e njohjes së pavarësisë së Kosovës është një proces real brenda Bashkimit Evropian, transmeton Gazeta Metro.

Ivanusha thotë se së shpejti miratohet rezoluta për tërheqjen e njohjes së pavarësisë së Kosovës, ndërsa shton se edhe vendet e tjera po e bëjnë të njëjten.

“Ne shpresojmë që të miratojmë udhëzime të reja për heqjen e pavarësisë së Kosovës, pasi disa vende e kanë bërë këtë tashmë, ndërsa disa tjera po planifikojnë ta bëjnë”, shtoi ai, shkruan Tanjug, përcjell Gazeta Metro.

Ivanusha gjatë qëndrimit në Beograd ka theksuar se udhëheqja e re e Bashkimit, pas zgjedhjeve të majit, do të shqyrtojë drejtimin e lëvisjes së saj të re.

Deputeti slloven përfundoi se çështja e Kosovës është e rëndësishme sepse ka pasur drejtime të reja në politikën evropiane.