MEDIAT GREKE: AGJENTËT SEKRETË RUSË DUAN TË RRISIN NDIKIMIN NË SHQIPËRI, RAPORTI NË DUART E RAMËS DHE METËS

Ka bërë jehonë edhe në mediat greke lajmi se kreu i SHISH Helidon Bendo ka pranuar se më shumë se 400 agjentë rusë janë duke vepruar në mënyrë misterioze në territorin shqiptar për të rritur ndikimin e Rusisë në situatën e brendshme të Shqipërisë.

Sipas portalit grek ‘DiferNews’ raporti i SHISH gjendet në duart e kryeministrit Edi Rama dhe të presidentin Ilir Meta.

“Nga analiza e të dhënave tona gjatë vitit 2018 dhe gjatë muajt e fundit është konfirmuar se agjentët sekretë të Rusisë janë duke vepruar në territorin tonë në mënyrë sekrete pasi kërkojnë që të ndikojnë mbi zhvillimet e brendshme të Shqiperisë,” shkruan media greke duke cituar Helindo Bendon.

Sipas portalit grek, më shumë se 400 agjentë rus kanë gjetur mënyrën për të ardhur në Shkup dhe në Tiranë. Moska do që të destabilizojë gjendjen në Shqipëri pasi ka frikë se shqiptarët zhvillohen në mënyrë të shpejtë por mënyra me të cilën agjentet veprojnë, nuk bëhet e ditur.

Gjatë ngjarjeve të diteve të kalura agjentet janë kapur nga SHISH që ka informuar kuvendin se agjentë sekretë po përpiqen të nxisin situaten e brendshme. Madje edhe në protestën e 16 Marsit, agjentet rusë do kërkojnë që të ndikojnë në mënyrën se si do zhvillohet protesta dhe në dhunën që do ushtrohet, shkruan ‘DiferNews’.

Priten deklarimet zyrtare nga Kryeminstri dhe Presidenti.