Nis festa në Astir: Petrit Vasili pritet si hero dhe u kthen buzëqeshjen

Banorët e Astirit kanë dalë të protestojnë sërisht dhe gjatë mbrëmjes së sotme.

Ata kërkojnë dëmshpërblim sipas vlerës së tregut për banesat si dhe anulimin e projektit të ‘Unazës së Madhe’.

Banorët protestojnë me postera ndër duar, ku disa prej tyre kanë filluar edhe t’i djegin.

Në mbështetje të tyre  kanë shkuar dhe disa përfaqësues të opozitës,ku mund të përmendim ish-kreun e grupit parlamentar të LSI-së, Petrit Vasilin. Ajo çfarë vihet re është se qytetarët kanë nisur të buzëqeshin.

‘Sot kjo është një qeveri që populli nuk e shikon me sy, ndaj është mirë që një orë e më parë të largohet. Nëse nuk duan të ikin me të mirë, le të ikin me pahir. Këtu kanë ngritur dorë dhe kanë prekur njerëzit e lirë që që mbrojnë pronën e tyre. Koha e kusarëve ka mbaruar, sot është koha e qytetarëve. Ju jeni pa gjumë, ne jemi pa gjumë. Jemi me ju’, tha Vasili drejtuar banorëve.