Reagim i fortë kuqezi, ndaj pvokimeve anit-shqiptare të Athinës

Sot në ditën e festës kombëtare të Greqisë, përsëri Presidenti i vendit fqinjë u mor me shqiptarë.

I kujtoj z. Prokopis Pavllopulos se para se të kërkojë të drejtat e minoritetit grek në Shqipëri, duhet të kontrollojë veten e tij në është mirë nga ana mendore pasi të kërkosh më shumë nga ç’jep do të thotë lajthitje ose shantazhe.

Që ta dini mirë ju z.President dhe Bashkimi Evropian ku ju jeni anëtarë se i ashtuquajturi minoritet grek i blerë në Shqipëri gëzon të drejta më shumë se sa vetë pseudogrekët në shtetin tuaj.

Ju z. President duhet të kuptoni qartë se në shtetin artificial grek jetojnë mbi 6 milion shqiptarë autokton të cilët zënë pjesën dërrmuese në shtetin grek .

Ju z. President dhe shteti racist ju keni mohuar gjuhë e nënës atë që jua ka falur që në krijesën njerëzore Zoti. Z. President një problem shumë i madh i juaji është se ju prej vitesh shantazhoni dhe vetëm shantazhoni duke na përçmuar.

Mos harroni zotëri se ju kemi dhënë lavdinë më të madhe me heronjtë tanë qe ju mburreni. Marko Boçari, Karajskaqi, Bulina e shumë e shumë heronj të kombit tonë, po ashtu janë me qindra e mijëra intelektuale e artistë që e kanë ngritur lartë zhvillimi e vendit tuaj të cilët sot gjenden nën kthetrat e racizmit dhe shovinizmit e kishës dhe politikës tuaj. Para se ju të pretendoni duhet të realizoni hapjen e shkollave shqipe për tërë popullatën shqiptare që të flasin gjuhen e nënës gjuhë të cilën jua ka falur Zoti .

Nga zv. Kryeyari i Aleancës kuq e zi Adriatik Leka