U turpëruat ju të samitit të diasporës

Shkruan: Shuip Ziberi, Kroaci

 

Samiti II-të i Diasporës, Tirane 28.02.- 02.03.2019.
Së pari i përgëzoj të gjithë lauratët që u kujtuan nga Shteti Shqiptar – urime!
Si cdo herë bëhen lëshime ose harresa, por këtë herë më duket se me qëllim ose pa vetëdije kombëtare shqiptare.
Fjala është për aktorin, shkrimtarin, dramaturgun dhe regjisorin Xhevat Limani.


Viti 2018 ishte Viti i Gjergj Kastriotit SKENDERBEUT dhe vepra teatrale – Poema dramatike ” Gjergj Kastroti SKENDERBEU”, e shkruar, me regji dhe rolin e Skenderbeut e luan vetë Xhevat Limani.
Duke u nisur që nga viti 2012 me rastin e 100 vjetorit të shtetit Shqiptar e vecanërisht nga 2017 ku me 07.04.2017 e nisi turneun Evropiane nga Zagrebi, Kroacia, pastaj Vjena, Gjeneva, Parisi,.. e në vitin 2018 nuk la vend të botës pa e kënaqur me shfaqjen brilante ku e “ringjalli” heroin tonë kombëtar Skenderbeun!


Xhevat Limani është themelues dhe drejtor i Teatrit Shqiptar ne Amerikë /Albanian Theatre in America, që ka qenë ëndërr e Fan Nolit dhe e Faik Konicës.
Mbi të gjitha, në këtë Samit është dashur të jetë si i ftuari i parë sepse aty e ka vendin e mos të flasim për laureat.
Diaspora shqiptare kudo që dha shfaqje e ka shperblyer me lotë për mëmëdheun !
Xhevat Limani, ju jeni krenaria e kombit e turp për ata që të harruan qëllimshëm!