Bohemian Rhapsody siguron 900 mln dollarë nga biletat

Shënon një tjetër rekord filmi biografik mbi Freddy Mercury. “Bohemian Rhapsody” është filmi biografik më i shitur në kinematografik. Plot 900 mijë dollarë të siguruara nga shitja e biletave në kinematë botërore.

Në çdo cep të botës “Bohemian Rhapsody” ka qenë ndër filmat më të shikuar. Në rang ndërkombëtar fituesi i çmimit Oscar 2018, fitoi 830 milionë dollarë në tregun ndërkombëtar dhe 71 milionë dollarë në Britani të Madhe.

Në Kinë ku filmi pati shumë polemika, përsa i përket përmbajtjes ka rezultuar një suksese. Ndonëse shumë persona nuk e pëlqyen sekuencën ku aktori në rolin e Ferit puthej me meshkuj të tjerë, kjo gjë nuk ka ndikuar në popullaritetin e tij. 144 milionë dollarë janë arkëtuar nga fansat në atë vend.

Sipas kritikëve, “Bohemian Rhapsody”, shumë shpejt do të kapë 1 miliardë dollarë. Kjo gjë e favorizuar për faktin se filmi gjendet në çdo kinema të botës.

Klan Plus