Cfarë po bën Rama dhe Basha për Çamërinë?

Tashmë u bënë vite që qeveria greke përpos të gjithave të drejtave të egzagjeruara që gëzon i ashtuquajtur minoritet i blerë me para vazhdon të zhurmojë herë pas here se ky minoritet jetonë nën trysni dhe se po ju rrëmbehet prona ku e vërteta është se ky minoritet imagjinarë gjuhëfolës kurrë nuk ka patur trashgimi prone në Shqipërinë politike.
Nga sa mësipër përmënd unë dhe forca ku unë aderoj dhe e drejtoj bashkë me koleget dhe kolegët kamë disa pyetje drejtuar qeverisë greke me nota të theksuara rracise ANTARE E BASHKIMIT EVROPIAN.
1)Në qytetet Florinë ,Kosturë ,Kozanë,Konicë ,Janinë, Filatë Prevezë ,Sparta Igumenicë Korfuz dhe shumë qëndra të madha të dominuar me banim autokton shqiptarë a’e gëzojnë të drejtën e mesimit të gjuhës amtare.
2)E ushtrohet rracizëm i thellë ndaj popullatës autoktone shqiptare nga patriakana dhe politika greke.
3)A u është dhënë e drejta popullatës shqipare çame ndaj të cilës është ushtruar gjenocid mbas mbarimit të luftës së “”ftohtë”” te vizitojë trojet dhe varret e të parëve .
4) Emigrantët e ardhur mbas viteve 90 në Greqi a gëzojnë të drejta të barabarta me popullatë vëndase dhe a do ti njohë siguracionet qeveria greke nëse emigrantët kthehen në origjinat e tyre.
Këto pyetje e shume të tjera duhet tu japë përgjigje qeveria greke ANTARE E BASHKIMIT EVROPIAN e më pas të vendos veton për celjen apo jo të negociatave.
Por fatkeqësisht politiken e vëndit tim e kanë uzurpuar lyrashët e parasë dhe hajnisë e për fat të keq i nënshtrohen lehtas Greqisë.