Mite rreth alergjisë ndaj ushqimit që nuk janë të vërteta

Të ushqyerit është një ndër faktorët kryesore për ekzistencën e njerëzve. Mirëpo shumë njerëz hasen shpesh gjatë jetës së tyre edhe me alergji të ndryshme që shkaktohen pikërisht nga ushqimi. Për diçka të tillë janë krijuar mite, të cilat është mirë të mos besohen.

1-Kur je i rritur nuk mund të krijohet alergji e re

Diçka e tillë nuk është e vërtetë pasi ka ndodhur dhe është e vërtetuar se shumë të rritur kanë arritur të përjetojnë simptomat e një alergjie të re me kalimin e viteve.

2-Alergjitë nga ushqimet nuk duhen marrë seriozisht

Në fakt si për çdo alergji edhe për ato që kanë në fokus ushqimin duhet patur shumë kujdes, pasi mund të shfaqin simptoma të rënda.

3-Kur konsumohet në sasi të vogla nuk bën dëm

Për disa persona ku alergjitë janë të theksuara edhe konsumimi në sasi të reduktuar i atij ushqimi që krijon alergji është problem i madh pasi mund të krijojë një reaksion të rëndë.

4-Fëmijët janë më tepër alergjik ndaj kikirikut

Në fakt sipas studimeve të ndryshme diçka e tillë nuk është e vërtetë. Fëmijët mund të jenë alergjik nga ushqime të tjera si qumështi apo vezët.