Projekti Amerikan “Rudina” si vizion e mision  i se ardhmes

Shkruan: Ajet Delaj, New York

 

Historia e Partise Demokratike tashme dihet dhe nuk kam ndermend rifutem kesaj historie edhe nje here por per demokratet e ri qe i jane bashkengjitur PD-se gjate pashallekut te z. Berisha po ju kujtoj se e kane te nevojshme qe te shkojne tek bibloteka kombetare (sepse me siguri nuk e kane ne shtepi) dhe te marrin e gazeten e 5 Janarit 1991 dhe aty do te shohin se nga PD e idealeve te Dhjetorit 90-te nuk ka mbetur me asgje ne kete qe quhet sot zyrtarisht Partia Demokratike.

Eshte nje histori e gjate gati 30 vjecare tashme lufta e hienave ndaj cdo zeri qe i bie ndesh estabilishmentit e projektin te perjetesimin te pushtetit komunist deri ne shuarjen perfundimtare te Shqiperise qe per fatekeqesine e tyre nuk do ja arrijne.

E njejta histori po tenton te perseritet edhe ndaj deputetes Rudina Hajdari si bije e Kryetarit te pare te Partise Demokratike atehere kur nuk dihej asgje rreth projektit te Ramizit dhe akoma vazhdonin vrasjet e te rinjeve shqiptar ne tentative per te braktisur ferrin komunist, e sot ministri i brendshem i atyre diteve eshte kryetar Parlamenti.

Nuk besoj se kriminelet komuniste e hienat e tyre i tremb statura e brishte e nje vajze te re e mire-shkolluar ne perendim por thelle besoj se i tremb per vdekje modeli “Rudina”e kryesisht mbeshtetja e drejteperdrejte e Washingtonit dhe Brukselit ndaj nje alternative reale per  nje Shqiperi pjese e NATO-s e BE-se pasi kane 30 vjet qe vetem bejne sikur.

Nuk dua te merrem me veprimtarine e perditeshme te Znj. Rudia apo “mekatin” e madh te thyerjes se vullnetit te pashait te asaj qe vetquhet Parti Demokratike qe me siguri eshte nuk eshte kanakari Basha pasi daljen nga sistemi dhe shpalljen e atij grupimi si formacion ilegal komunist mund ta beje vetem Berisha me formim te plote komunist, por do ndalem ne projektin Amerikan “Rudina” per ta permbysur estamilishmentin kriminal komunist ne Shqiperi thellesisht te korruptuar.

Artikulimi i qarte nga znj. Rudina per ndryshim sistemi zgjedhor ne Shqiperi se bashku me permbysje te sistemit politik dukshem e ka shqetesuar klasen politike. Prandaj, se bashku me sherbetoret e tyre te “kazanit” po i qajne hallin se nuk po i artikulon fjalet ashtu sic realisht do deshironin ti degjonin.

Per dite po mundohen qe t’na mbushin mendjen se znj. Rudina nuk perfaqeson PD zyrtare gje qe per mua perben  nje vlere te shtuar per kete vizion perendimor qe po perfaqesohet denjesisht nga kjo politikane e re e Parlamentit Kushtetues Shqiptar.

Ne vazhdim te kesaj logjike realisht trashigimtare e Partise Demokratike eshte  vajza e Kryetarit te Partise Demokratike te te ndierit Azem Hajdari gje qe u detyrua ta pranoje publikisht edhe z Berisha duke thene se sjellja e tanishme e deputetes Hajdari konfirmon identitetin politik anti-konormist egzakt si i jati.

Pra ndryshimi i sistemit zgjedhor se bashku me ndryshimin apo permbysjen e sistemit politik  thuajeni si te doni eshte padyshim ne funksion te mirefunksionimit te sistemit te ri te drejtesise ne Shqiperi qe nuk eshte fare ne duar te shqiptarve ku qellimi final duket qarte, themelimi i shtetit ligjor demokratik Shqiptar.

Te tre komponentet: sistem drejtesie , sistem zgjedhor e sistem politik te ri do bejne integrimin e plote e te natyrshem ne familjen Euro-Atlantike qe padyshim do te kaloje nga nje ndryshim rrenjesor e cilesor per jeten e cdo shqiptari.

Projekti Amerikan “Rudina” nuk do te ndalet ashtu sic nuk u ndal dhe po finalizohet projekti per drejtesine e re  qe eshte pjese integrale e American  law enforcement madje e sanksionuar ne Kushtetuten e Repuplikes se Shqiperise por eshte detyre e mision i cdo shqiptari  qe e do ate vend e nuk ja ka shitur shpirtin djallit qe ta mbeshtesin kete projekt madhor per te miren e kombit shqiptar nga partneret tane strategjik – Shtetet e Bashkuara te Amerikes.