Truri i derrave u ringjall 4 orë pas vdekjes

Shkencëtarët amerikanë kanë ringjallur pjesërisht trurin e derrave katër orë pas therjes së kafshëve.

Gjetjet mund të nxisin debatin për pengesën midis jetës dhe vdekjes dhe të ofrojnë një mënyrë të re të studimit të sëmundjeve si Alzheimer.

Studimi tregoi se vdekja e qelizave të trurit mund të ndalohej, ndërsa ato u ringjallën pas disa lidhjeve në tru.

Sidoqoftë, nuk kishte sinjale nga truri për të treguar vetëdije ose ndërgjegje.

Gjetjet e befasishme e sfidojnë idenë se truri shkon në rënie të pakthyeshme brenda disa minutave nga marrja e gjakut.