Fleckenstein jashtë Parlamentit Europian, Shqipëria me raportues të ri

Knut Fleckenstein nuk do të jetë më raportuesi për Shqipërinë në Parlamentin Europian. Ka qenë vetë ish eurodeputeti gjerman, që përmes një posti në Twitter ka konfirmuar se nuk do të jetë më pjesë e Parlamentit Europian.

“Sipas përllogaritjeve të para, unë nuk do të kthehem në Parlamentin Europian. Por, do të vazhdoj të jem i lidhur ngushtë me Europën dhe Ballkanin Perëndimor. Më shumë informacion, javën e ardhshme”, ka shkruar ai.

Ky reagim i Flenckestein vjen pas publikimi të rezultateve paraprake të zgjedhjeve
Eruropiane në Gjermani ku partia e tij Socialdemokrate nuk pati performancën e shpresuar.

Fleckenstein nuk e ka fshehur zhgënjimin e tij ndërsa pohoi se do të kishte dashur ta përfaqësonte edhe për 5 vite Hamburgun në PE.

Megjithatë në postimin e Fleckenstein vihet re se angazhimi i tij në Ballkan do të vazhdojë megjithëse nuk do të jetë më eurodeputet.