Ish-gruaja e Jeff Bezos dhuron gjysmën e pasurisë prej 37 miliardë dollarë për bamirësi

MacKenzie Bezos, ish bashkëshortja e Jeff Bezos, ka premtuar se do japë gjysmën e pasurisë së saj për bamirësi.

Ajo iu është bashkuar miliarderëve të tjerë si investitorit Warren Buffett dhe themeluesit të Microsoft, Bill Gates në Giving Pledge.

Nisma u ndërmor fillimisht nga Buffett dhe Gates dhe u bënë thirrje që të pasurit të jepnin gjysmën ose më shumë nga pasuria e tyre për bamirësi.

Pasuria e Bezos vlerësohet se jetë gati 37 miliardë dollarë.

Ajo dhe shefi ekzekutiv i Amazon u divorcuan në fillim të këtij viti.

MacKenzie siguroi 4% të kompanisë në marrëveshjen e divorcit.

“Përpos çdo gjëje që jeta më ka përballur mua, unë kam një sasi të konsiderueshme parash për të ndarë me të tjerët,”-tha ajo në një deklaratë. “Qasja ime ndaj filantropisë do të vazhdojë të jetë e kujdesshme. Do të duhet kohë, përpjekje dhe kujdes.”