Ngrihet Task Forcë për rolin e Policisë në zgjedhje

Dje u firmos një marrëveshje me qëllim rritjen e cilësisë së hetimit, si dhe për të parandaluar e dokumentuar veprat penale.

Marrëveshja u nënshkrua nga drejtuesja e Prokurorisë së Tiranës, Elizabeta Imeraj, dhe drejtori i Përgjithshëm i SHÇBA-së, Muhamet Rrumbullaku.

Panorama shkruan se në dokumentin prej 4 faqesh, që u firmos dje nga dy drejtuesit e dy institucioneve, theksohet ngritja e një Task Force, të përbërë nga dy përfaqësues të Prokurorisë së Tiranës, dy nga SHÇBA dhe një oficer i Policisë Gjyqësore të Prokurorisë, që do të gjejë zbatim në 8 fusha kryesore.

Duke qenë se kjo marrëveshje u nënshkrua pak ditë para nisjes së fushatës elektorale për zgjedhjet vendore të 30 qershorit, një nga pikat e bashkëpunimit dhe hetimit mes dy institucioneve janë edhe shkeljet gjatë procesit zgjedhor nga ana e efektivëve të policisë dhe roli i tyre.