Nis gara për kryeministër të Britanisë!

Gara për t’u bërë kryetari i ardhshëm i Partisë Konservatore të cilën e drejtonte Theresa May, ka filluar. Theresa May tha dje në një deklaratë për mediat se do të japë dorëheqjen e saj më 7 qershor.

Kjo garë për kryetarin e ri të Partisë Konservatore, do të jetë edhe garë për kryeministër të Britanisë së Madhe.

Pritet që lideri të jetë zgjedhur deri në fund të qershorit.

Deri më tani katër kandidatë kanë konfirmuar se do të garojnë për kryetar të Partisë Konservatore:

Sekretari i Jashtëm, Jeremy Hunt.

Sekretari i Zhvillimit Ndërkombëtar, Rory Stewart.

Ish-sekretari i Jashtëm Boris Johnson.

Ish-dekretarja e Punës dhe Pensioneve, Esther McVey.

Sigurisht që ndoshta gara nuk mbyllet me kaq, sepse kandidatë të tjerë mund të dalin rrugës.