Nje Flamur ne Kullen e Isa Boletinit për Batalionin Atlantiku

Perfaqesuesi i trungut familjar “Hasan Prishtina” z. Mehmet Prishtina, kryesoi nje  delegacion nga Polaci i Hasan Prishtines te shoqeruar nga Kryetari i bashkesise lokale , veteran i UÇK-së Isuf Hoti dhe dy veteranve te arsimit Rrustem Hoti dhe poeti /shkrimtari nga Polaci z.Halil Xani.

Mehmet Prishtina pershendeti ish ushtaret e Batalionit Atlantiku ne emer te Familjes Hasan Prishtina, Polacit dhe mbarë kombit  duke shprehur mirenjohjen dhe respektin per luften e tyre në UÇK dhe kontributin e tyre per lirine e Kosoves. Ne menyre te veqant pershendeti Gjeneralin e Ushtris Shqiptare Skender Doçi i cili ishte ideolog i formimit te Batalionit Atlantikut ne Amerike. Ai percolli keta ushtare  nga SHBA deri ne Shqiperi ku u kujdes edhe per rekrutimin e tyre deri sa u futen ne luften e Kosoves. Vlene te theksohet se ne kohen kur u prishen marredhenjet Rusi-Shqiperi dhe u ndoq Flota ruse nga Pasha Limani ne gjjrin e Vlores, Gjenerali i Ushtrise Shqiptare  Gjen.Skender Doçi ishte njeri nder protagonistet e rendesishme ne kete ngjarje historike. Sot Gjeneral Doçi ka shkelur te 80-ta.

Me kete rast Halil Xani kishte pergatitur një poezi per Batalionin Atlantiku e cila u recitua ne Kullen Muze “Isa Boletini”  dhe u mireprit nga te pranishmit.