Progres-raporti i KE/ Cakaj: Ja çfarë shkruhej për opozitën

Ministri në detyrë për Europën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj në një deklaratë për mediat tha se rekomandimi i Komisionit Europian tregoi se qeveria e ka bërë detyrën e vet.

Ndërsa tha se përveç gjërave pozitive është shkruar se jo të gjithë aktorët politikë në Shqipëri kanë qënë në një mendje për reformën elektorale.

“Me ngjyrë të zezë mbi fletën e bardhë shkruhej ndër të tjera se qeveria ka bërë gjithë punën e nevojshe për reformën elektorale, por nuk ka ecur para për shkak të aktorëve të tjerë politikë. Shqipëria që duam është Shqipëria që vlerëson Europa. Shqipëria figuron si një vend që respekton parimet demokratike”, – tha Cakaj.

Ndërsa theskoi: “Interesat e vendit duhet të kalojë çdo interes politik e personal. Në vend të retorikave shterpe ka ardhur koha e dialogut.”