Rikthehet bora, zbardh malet edhe në maj

Përveç temperaturave të ulta muaji maj është shoqëruar edhe nga reshjet e dëborës. Në qarkun e Dibrës në zonat malore mbi 800 metra mbi nivelin e detit, reshjet e dëborës kanë shkaktuar probleme në kulturat bujqësore.

Fatmirësisht nuk raportohen vështirësi në qarkullimin e mjeteve. Po kështu reshjet e dëborës kanë shkaktuar dëme edhe në disa zona të tjera të thella malore, të njësisë Lurë, por edhe në Selishtë, Kala e Dodës dhe në Arras.