“Më vjen keq për ata që janë mashtruar në ndjekjen e këtyre shejtanëve, sepse po aq sa kushdo, ata janë përgjegjës për gjendjen në Shqipëri. Siç thotë proverbi i vjetër anglez, “Nëse më mashtrove një herë, turp për ty; por nëse më mashtron për herë të dytë, turp për mua”, thotë Kokalari

“Kadareja ka shkruar për fantazmat në të kaluarën, por edhe ai do të kishte vështirësi për të bërë më shumë histori fantazmash, pasi një varg i qeverive shqiptare kanë krijuar. Por, duke folur për fantazmat dhe hetimet, ajo që di me siguri është korrupsioni që ndodhi nën vrojtimin e Berishës dhe Bashës. A e kujton dikush Gerdecin, Armon, Albpetrol-in ose AEY, për të përmendur disa?

Dhe nëse e shqyrtojmë trafikun e paligjshëm të kanabisit, ajo që më vjen në mendje është se ndërmarrja masive kriminale mori rrënjë dhe lulëzoi nën qeverinë e Berishës, ndërsa Rama ka ndërmarrë hapa për ta kufizuar atë, edhe pse besoj se ka një zgjidhje më të mirë për këtë problem dhe unë do të doja të kthehesha në këtë më vonë sërish në këtë temë. Dhe shqiptarët nuk duhet të harrojnë kurrë se personi më përgjegjës për krizën piramidale dhe vdekjet dhe shkatërrimin që pasoi ishte Berisha, kështu që ai duhet të pranojë fajin për gangsterizmin, krimin dhe korrupsionin që evoluoi nga ai kaos.

Por Berisha tani po provokon sërish paqëndrueshmëri, duke marrë një faqe nga historia e tij tashmë e vjetër. Unë i njoh mjaft mirë lojërat e tij dinake sepse bashkëpunova me Berishën për të ndihmuar në largimin e Nanos nga pushteti dhe megjithëse kam informata që unë besoj se janë dëshmi të besueshme të korrupsionit të qeverisë Nano, tani e di se shumica e dosjes së Nanos që ka dhënë Berisha për mua ishte e fabrikuar me mbeturina, dhe përkundër thirrjeve të tij si të ujkut, kur ai e rifitoi pushtetin, nuk bëri asgjë për të ndjekur penalisht ata që ai akuzoi.

Dhe kur i dhashë atij mundësinë për të bashkëpunuar me FBI-në në lidhje me akuzat kundër Nanos, papritur Berisha zhvilloi amnezi dhe veproi si një fëmijë i frikësuar. Në fakt, një nga agjentët e FBI-së më tha se ata nuk i besonin atij.

Pra, për ata dy gomarë që akuzojnë dikë për korrupsion dhe lidhjet me krimin e organizuar është niveli më i lartë i hipokrizisë. Ajo që unë besoj se Berisha dhe Basha shpresonin se do të rezultonin nga këto raunde të fundit të protestave është vdekja e protestuesve në mënyrë që ata të mund të krijojnë martirë për përfitimin e tyre politik. A e kujton dikush më 21 janarin?

Ne ende presim përgjigje se kush vrau katër protestuesit të cilët vdiqën atë ditë kur Berisha dhe Basha patën gishtërinjtë në këmbëzat e armëve të tyre mbi shkaktarët. Në analizën përfundimtare, nuk besoj se organizatorët e protestave aktuale kanë ndonjë interes në luftën kundër korrupsionit, përmirësimin e jetës së shqiptarëve ose promovimin e demokracisë. Bëhet fjalë për rimarrjen e kontrollit të arkës së shtetit nga Berisha, në mënyrë që të rifillojë dhënien e kontratave të qeverisë dhe aseteve shtetërore tek miqtë e tij si dhënia e karameleve fëmijëve, siç e pamë me Armo-n dhe Albpetrol-in.

Tani me hyrjen e Ilir Metës në debat kemi atë që ne e quajmë një cirk me tre unaza. Mbaj mend shumë mirë performancën e denjë për Oscar të Metës në videon që bashkë-luajti me Dritan Priftin. Por natyrisht të gjithë e dinë se dikush ka manipuluar me këtë dëshmi videoje, sepse në fund të fundit, Meta është nga engjëjt më të shenjtë dhe unë kam dëgjuar se aureola e tij tani shkëlqen aq të ndritshëm saqë është e nevojshme të vemë syze dielli nëse kemi fat të kemi një audiencë me të”, shprehet veprimtari shqiptaro-amerikan.