Zbarkojnë në Kakavijë anëtarët e Frontex

Në pikën kufitare të Kakavijës kanë zbarkuar një grup prej 25 anëtarësh të Frontex.

Ata po zhvillojnë një mbledhje me anëtarë të autoriteteve kufitare shqiptare. Në këtë mbledhje është i pranishëm edhe zëvendës Gjenerali i ushtrisë greke.

Anëtarët e Frontex në kuadër të marrëveshjes do të qëndrojnë për 3 muaj në kufirin e Shqipërisë me Greqinë. Misioni i tyre është moslejimi i kalimit të emigrantëve të paligjshmë dhe ndëshkimi i rasteve kriminale.