Balla kërkon votën e opozitës së re për shkarkimin e Presidentit

Kreu i grupit parlamentar të PS-së, Taulant Balla foli i pari sot në Kuvend, si iniciues i rezolutës për sa i përket vendimit të presidentit Meta për anulimin e zgjedhjeve të 30 qershorit.

Balla kërkoi nga opozita e re votën për të shkarkuar Presidentin e Republikës, pas këtij veprimi.

“Në përfundim, do t’ju kërkoja pa asnjë ndryshim të krahut politik që keni, të mirtojmë një rezolutë sipas draftit që keni përpara. Dekreti i 10 qershorit është haptazi antikushtetues. Zgjedhjet do të mbahen më 30 qershor. Presidenti ka vetëm një kompetencë, të ruajë neutralitetin dhe jo me akuza dhe kontestim të datës së zgjedhjeve”, – tha Balla sot në Kuvend.