Basha i pandehur, Prokuroria pritet t’a marrë me forcë

Ndërsa pritej që të paraqitej në prokurorinë e Tiranës mëngjesin e së hënës (sot 17 qershor), Kryetari i PD, Lulzim Basha ka refuzuar thirrjen e prokurorisë duke e cilësuar atë në shkelje të ligjit.

Partia Demokratike ka shpërndarë një njoftim, sipas të cilit, Basha i ka dërguar letër prokurorisë së Tiranës duke e cilësuar thirrjen e saj në shkelje të ligjit.

Ai shkruan se në thirrje nuk është paraqitur asnjë fakt pë hetimet për lobimin e PD-së në SHBA.

Për këtë arsye, Kryetari i PD i ka kërkuar prokurorisë plotësimin e njoftimit për paraqitje sipas ligjit.

“Ju nuk keni parashtruar në njoftimin tuaj asnjë fakt që ka dalë nga hetimet, duke mos plotësuar detyrimet ligjore”- shprehet në letrën e tij Kryetari i PD, Lulzim Basha.

Ai e mbyll letrën duke theksuar se “duke kërkuar gatishmërinë time për të zbatuar ligjin, kërkoj nga prokuroria, që të bëjë të njëjtën gjë. Në këto kushte, kërkoj plotësimin e ftesës për paraqitje, siç ju detyron ligji, duke rikonfirmuar gatishmërinë time për t’u paraqitur sipas njoftimit të dërguar nga ana juaj në përputhje me ligjin”.

Lulzim Basha, Arben Ristani dhe Ilir Dervishi duhet të paraqiteshin në prokurori në orën 9.30 të mëngjesit të së hënës, por edhe njëherë ata kanë refuzuar t’i përgjigjen thirrjes.

Të shohim se çfarë hapash do të ndërmarrë prokuroria e cila në fletë thirrjen e saj e kishte theksuar se në rast refuzimi Basha dhe dy zyrtarët e tjerë të PD-së do të shoqërohen me forcë.