DASH shuplakë Ilir Metës / Opozita të ulet në dialog me Edi Ramën pa kushte

Departamenti Amerikan I Shtetit ka pas zhvillimeve të tensionuara politike në vend, pas vendimit të presidentit Meta për anulimin e 30 qershorit.

Në reagimin e vet për Vizion Plus, DASH thekson se është me rëndësi që të respektohet sundimi ligjit, ndërkohë që bën thirrje që opozita të ulet në dialog me qeverinë.

‘Kemi parë raporte dhe mbetemi në komunikim me aktorët relevantë për implikimet ligjore të shpalljes. Ne do të vazhdojmë të monitorojmë dhe vlerësojmë situatën ashtu siç zhvillohet. Është me rëndësi që sundimi i ligjit të respektohet.

Lidhur me situatën politike, pozicioni ynë mbetet i njëjtë. Ne i bëjmë thirrje të gjitha palëve për të shmangur konfrontimin dhe për të punuar së bashku në mënyrë konstruktive për të ardhmen e Shqipërisë.

Partitë e opozitës duhet të kërkojnë një rrugë drejt dialogut me qeverinë lidhur me reformën zgjedhore’, thuhet në reagimin e Departamentit Amerikan të Shtetit.