‘Miguel’ godet Francën, 3 të vdekur

Stuhia ‘Miguel’ që ka goditur Francën ka marrë jetën e tre personave pasi anija e tyre u mbyt. Viktimat ishin pjesë e ekuipazhit së bashku me 4 të tjerë të cilët arritën të mbijetonin.

Erërat e forta që arritën deri në shpejtësinë 129km/h ishin shkatarët e mbytjes së anijes. Më përpara stuhia goditi brigjet e Spanjës ku erërat e forta arritën shpejtësine 147km/h. Katër të mbujetuarit arritën të notonin dhe ti shpëtonin përmbysjes së anijes.

Tre helikopter dhe rreth 60 zjarrfikës janë angazhuar në gjetjen e trupave. Stuhia e cili goditi Spanjën dhe Francën në fillim të sezonit turisktik është cilësuar nga autoritetet e pazakontë.