Amerika do arrestoj Gruevskin shqiptar që vodhi thesarin

Avokati Spartak Ngjela ka thënë se Shqipëria ka dalë më e fortë pas zgjedhjeve të 30 qershorit.

Rreziku i përplasjes civile, sipas Ngjelës u shmang nga SHBA, e cila ka prova për politikanët shqiptarë.

13 tetor nuk mund të ketë. Nëse do të flisja për 13 tetorin, atëherë hyja dhe unë në marrëzi. Shqipëria e pas 30 qershorit është më e fortë. Shteti ishte në rrezik në 30 qershor. Nuk ishte një betejë për votën e lirë, por ishte një betejë për shtetin, do ta shkatërronte korrupsioni i ngritur në reformë shtetin apo jo. Evitimi i këtij rreziku ishte meritë e politikës amerikane.

Politika amerikane e ka nisur këtë proces antikorrupsion në Shqipërie dhe do ta çojë deri në fund, ne nuk e bëjmë dot këtë. Ata kanë provat. Sa herë këta bëjnë gjullurdira, ata nxjerrin provat. Këta janë të gjithë në akuza. Këta luajnë për ekzistencën e tyre dhe donin destabilizim, por kjo nuk i interesonte politikës amerikane”, tha Ngjela në A2cnn./Gazeta Liberale